Bestrating

Sierbestrating is het oppervlakte waarop u loopt en leeft in de tuin.
De keuze voor de materialen is enorm, van gebakken klei klinkers en betonstenen tot de meest luxe natuursteen tegels en keramische tegels. Maar ook grind en splitten behoren tot de bestratingsmaterialen. Als extra luxe afwerking van tegels kan er ook voor worden gekozen om deze tegels te voegen.

Beplanting

Beplanting maakt de tuin af, het kan de tuin afkoelen op hete zomerdagen en brengt de tuin tot leven met verschillende bloeikleuren en vormen. 
Of het nu gaat om een grote boom of een border met bodembedekkers om onkruiden tegen te gaan, vrijwel alles is te leveren in elke stijl.

Timmerwerken

Een schutting om privacy te creĆ«ren of een mooie overkapping om lekker in de schaduw te zitten. Hout is een levend en werkend materiaal, de imperfecties in het materiaal geven het de charme. Diverse houten constructies kunnen worden gebouwd of geleverd. 

Gazon

Een mooi gazon brengt een open ruimte in de tuin. Gazonrollen zijn een versproduct welke snel na levering moeten worden verwerkt, daarom probeer ik deze met zo min mogelijk tussenstops te leveren. 

Maar ook andere zaken zijn van belang om een gazon mooi te houden. Zo zijn er diverse mogelijkheden om door middel van robotmaaiers een deel gemak toe te voegen aan het onderhoud van de tuin.

Kunstgras

Kunstgras is een mooie oplossing voor een gazon op plekken waar dit eigenlijk niet goed groeien wil. hierbij kunt u denken aan donkere schaduwplekken of balkons. Hiervoor gebruik ik de producten van Easylawn, een totaalleverancier als het op kunstgras aankomt. Let wel, de aanlegkosten voor kunstgras zijn aanzienlijk hoger dan voor natuurgras. Dit word wel weer gecompenseerd door dat kunstgras bijna geen onderhoud nodig heeft.

Beregening

Planten hebben water nodig, maar u heeft geen tijd om met een tuinslang in de tuin te gaan staan, hierdoor kan het voorkomen dat u de planten onvoldoende of te veel water geeft. Hiervoor kan ik een beregeningssysteem installeren. Alle leidingen worden dan weggewerkt en door middel van een computer kan er voor worden gezorgd dat beregening van de tuin op het juiste moment plaatsvind. Met de toevoeging van een regensensor of bodemvochtigheidssensor verspilt u geen water als beregening niet nodig is.

Elektra

Of het gaat om verlichting of om een stopcontact, dit kan makkelijk worden gerealiseerd. Voor alle 230V aansluitingen zal het werk moeten worden gedaan door een gecertificeerd elektricien. Voor verlichtingssystemen word 12V zwakstroom gebruikt, dit zijn systemen die volledig veilig zijn bij kabelbreuk en relatief eenvoudig te installeren. Hierbij gaat het om plug en play, wat inhoud dat op elk punt van de kabel een armatuur kan worden geplaatst.